Zabíjačková polievka

Zabíjačková polievka

Na kopaniciach sa hovorí, že polievka je grunt, alebo základ.... Najlepšia je vraj fazuľová, alebo kapustnica, ale regionálnou pochúťkou je zabíjačková.  Povedala Viere Horákovej Anna Michalcová.

Zabíjačková polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu zabíjačkovej polievky potrebujeme:
bravčové kosti, alebo rebrá, rascu, cibuľu, soľ, nové korenie, plátky opraženého chleba a chren
Postup: mäso vložíme do hrnca s vodou, pridáme soľ, korenie, cibuľu a pomaly varíme 3 hodiny, pokiaľ sa mäso neoddeľuje od kosti. Precedíme a vývar nalejeme do taniera, do ktorého sme nastrúhali chren a položili plátky opraženého chleba

Zajtra vás naučíme pripravovať Zázvorníky

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame