Zemiakové, syrové, ale najlepšie chutia bryndzové. Recept na chutné pagáčiky má Elena Živicová. Ochutnala ich aj Viera Horáková.
Bryndzové pagáčiky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
25 Dkg. hladkej múky, rovnaké množstvo bryndze, 1 stužený tuk, 2 žĺtka, malá lyžička soli, 1 prášok do pečiva, polovica z polovice masla,
Postup:
Hladkú múku zmiešame so stuženým tukom, pridáme 2 žĺtka, bryndzu, soľ, prášok do pečiva, maslo. Vypracujeme cesto, rozvaľkáme ho na hrúbku 8 milimetrov a vykrojíme kolieska. Poukladáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom, a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 15-12 minút.
Zajtra si pripravíme rýchlu polievku.