Vrbovský rez

Vrbovský rez

25.11.2013

Suroviny: 250 g polohrubej múky, 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 250 g práškového cukru, 1 vanilka, 1 palmarín, 2 vajcia, škorica, kakao, marhuľový džem, jablká a sekané orechy.

 

Postup: Zamiesime si 250 g polohrubej múky, 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 250 g práškového cukru, 1 vanilka, 1 palmarín, 1 celé vajce a 1 žĺtok – všetky tieto prísady spracujeme na cesto, bielok si odložíme. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme kakao. Na vymastený, múkou posypaný plech dáme rozgúľané biele cesto, potrieme marhuľovým džemom, na to postrúhame jablká, ktoré ochutíme škoricou, prípadne aj cukrom a prikryjeme kakaovým cestom. Bielkom potrieme cesto a posypeme sekanými orechmi. Pečieme v miernej rúre pri teplote 175 stupňov asi 30 – 40 minút.  Tento koláč môžeme aj poliať čokoládovou polevou, ale je výborný aj bez nej.

Milada Hercegová, Dubovany

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame