Muži ju milujú, ženy ju veľmi nemusia. Hovoríme o huspenine, ktorá je obľúbenou pochúťkou aj na myjavských kopaniciach. Viac sa o kulinárskych tradíciách v tomto kraji dozvedela Viera Horáková od Anny Michalcovej.
Huspenina Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Recept na huspeninu si zopakujme:
Do 8 litrov vody dáme 4 bravčové paprčky, 1 bravčové koleno, trocha kože z prasaťa, soľ, bobkový list, cibuľu, nové a čierne korenie. Pomaly varíme aj 6 hodín, pokiaľ je mäso mäkké.
Oberieme ho od kosti, naporcujeme do taniera, zalejeme vývarom, necháme stuhnúť. Huspeninu je dobré poliať octom a podávať s cibuľkou.
Zajtra vám dáme recept na plnené kuriatko.