Levanduľový sirup

Levanduľový sirup

Tento týždeň sme sa s Tatianou Šuškovou  v Kulináriu zamerali na tradičné slovenské recepty. 
Z knihy Silvie Pilkovej 77 tradičných receptov sme ich vybrali 5. A keď už v súvislosti s jedlom hovoríme o tradíciách, v tomto jesennom období nesmieme obísť ani typické slovenské špajze, ktoré sa vďaka bohatej úrode plnili dobrotami na celý rok. 

Levanduľový sirup Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Posledný voňavý recept z tradičnej kuchyne našich starých mám naozaj nie je náročný na prípravu:

Na levanduľový sirup potrebujeme:
1 kg kryštálového cukru
1 citrón
500 g sušenej levandule

Do hrnca nasypeme cukor, prilejeme 1 l vody a citrónovú kôru a na miernej teplote varíme, kým nevznikne hustý cukrový sirup. Pridáme citrónovú šťavu a sušenú levanduľu a varíme 15 minút. Odstavíme a necháme hodinu postáť. Scedíme do fliaš a uložíme v chlade.     

Galéria

Snímka.PNG
Autorka: Tatiana Ďušková; Ilustr. foto: Fortuna Libri

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame