Tento týždeň sme sa s Tatianou Šuškovou v Kulináriu zamerali na tradičné slovenské recepty.
Z knihy Silvie Pilkovej 77 tradičných receptov sme ich vybrali 5. A keď už v súvislosti s jedlom hovoríme o tradíciách, v tomto jesennom období nesmieme obísť ani typické slovenské špajze, ktoré sa vďaka bohatej úrode plnili dobrotami na celý rok.
Levanduľový sirup Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Posledný voňavý recept z tradičnej kuchyne našich starých mám naozaj nie je náročný na prípravu:
Na levanduľový sirup potrebujeme:
1 kg kryštálového cukru
1 citrón
500 g sušenej levandule
Do hrnca nasypeme cukor, prilejeme 1 l vody a citrónovú kôru a na miernej teplote varíme, kým nevznikne hustý cukrový sirup. Pridáme citrónovú šťavu a sušenú levanduľu a varíme 15 minút. Odstavíme a necháme hodinu postáť. Scedíme do fliaš a uložíme v chlade.