Tento týždeň sme si do Kulinária Rádia Regina pozvali nadšenú zberateľku tradičných slovenských receptov a autorku kuchárskych kníh Silviu Pilkovú a spolu s Tatianou Šuškovou sme z posledných 77 tradičných receptov vybrali päť:
Riča Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu Riče potrebujeme:
250 g fazule
údené bravčové koleno
kožku zo slaniny
100 g krúp
3 zemiaky
2 mrkvy
1 petržlen
4 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
1 PL sušeného fišmensu – alebo kombinácia majoránu a mäty
za hrsť petržlenovej vňate
Postup:
Deň vopred namočíme fazuľu, aby zmäkla. Na druhý deň dáme do hrnca údené koleno, kožku zo slaninky, zalejeme vodou a zakryté varíme na miernom ohni. Po hodine pridáme scedenú fazuľu a krúpy. Keď je koleno polomäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen a cesnak. Ochutíme soľou, korením, fišmensom a varíme ešte asi hodinu. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať.