Pestrý jedálny lístok je zárukou dobrého zdravia. Lekári vravia, že nestačí z neho občas vynechať nezdravé jedlá a nahradiť ich ovocím a zeleninou. A vraj Slováci jedia málo hovädzieho mäsa. Tak možno to dnes napravíme. Už od pondelka vám ponúkame kulinárske špeciality, ktoré môžete ochutnať napríklad aj v bratislavskej reštaurácii na Košickej ulici. S kuchárom Róbertom Šoltom sa rozprával Miroslav Würfl.
Pivovarský hovädzí guláš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na pivovarský hovädzí guláš potrebujeme tieto SUROVINY :
350 g hovädzieho mäsa
bobkový list
majorán
cesnak
čierne pivo
3 väčšie cibule
hladkú múku na zahustenie
olej
soľ
a čierne korenie.
Postup:
Najprv si mäso nakrájame na väčšie kocky. Na rozpálenom oleji si do zlatista osmažíme cibuľku, pridáme k nej kocky osoleného mäsa. Trošku ho opražíme, okoreníme a počkáme, kým pustí šťavu a trochu sa stiahne. Do hrnca pridáme cesnak a bobkový list a mäso pomaly dusíme na miernom ohni asi 120 minút. Najskôr podlievame vodou, neskôr aj čiernym pivom. Keď je mäso mäkké, do guláša pridáme červenú papriku, majorán a zahustíme ho hladkou múkou. Necháme ešte 10 minút prevariť a dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame s domácou knedľou. Dobrú chuť !!!!