Kuracie prsia plnené slaninou a špenátom

Kuracie prsia plnené slaninou a špenátom

Tento týždeň spoločne varíme v bratislavskej reštaurácii na Košickej ulici.  Podrobnosti k dnešnému receptu  zisťoval Miroslav Würfl  u kuchára Róberta Šoltu.

Kuracie prsia plnené slaninou a špenátom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bol Róbert Šolta z reštaurácie na Košickej ulici v Bratislave, ktorý dnes pripravoval kuracie prsia plnené slaninou a špenátom.

Na 2 porcie potrebujeme tieto SUROVINY :

kuracie prsia 250 g
6 plátkov oravskej slaniny 
30 g listového špenátu   
hladkú múku
trošku sójovej omáčky   
olej
soľ
a čierne korenie

Postup:

Kuracie prsia si najprv naklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso naukladáme plátky slaniny, listový špenát a zatočíme ho do malých závitkov. Tie na plechu podlejeme vodou a pečieme v rúre pri teplote 180°Celzia  asi 35 minút. Na panvici si na oleji opražíme hladkú múku, zalejeme ju výpekom z kuracích pŕs, pridáme trošku sójovej omáčky, povaríme asi 6 minút, dochutíme soľou a čiernym korením. Touto zmesou polejeme kuracie prsia, ktoré podávame s ryžou. Môžeme pridať aj čerstvý sezónny šalát.

Zajtra si pripravíme pivovarský hovädzí guláš.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame