Tento týždeň spoločne varíme v bratislavskej reštaurácii na Košickej ulici. Podrobnosti k dnešnému receptu zisťoval Miroslav Würfl u kuchára Róberta Šoltu.
Kuracie prsia plnené slaninou a špenátom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bol Róbert Šolta z reštaurácie na Košickej ulici v Bratislave, ktorý dnes pripravoval kuracie prsia plnené slaninou a špenátom.
Na 2 porcie potrebujeme tieto SUROVINY :
kuracie prsia 250 g
6 plátkov oravskej slaniny
30 g listového špenátu
hladkú múku
trošku sójovej omáčky
olej
soľ
a čierne korenie
Postup:
Kuracie prsia si najprv naklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso naukladáme plátky slaniny, listový špenát a zatočíme ho do malých závitkov. Tie na plechu podlejeme vodou a pečieme v rúre pri teplote 180°Celzia asi 35 minút. Na panvici si na oleji opražíme hladkú múku, zalejeme ju výpekom z kuracích pŕs, pridáme trošku sójovej omáčky, povaríme asi 6 minút, dochutíme soľou a čiernym korením. Touto zmesou polejeme kuracie prsia, ktoré podávame s ryžou. Môžeme pridať aj čerstvý sezónny šalát.
Zajtra si pripravíme pivovarský hovädzí guláš.