Tento týždeň sme ostali v našom hlavnom meste a ponúkame vám recepty z kuchyne z reštaurácie na Košickej ulici v Bratislave. Už sme obedovali bravčový i morčací plátok a dnes si tiež pochutnáme na šťavnatom mäsku. S kuchárom Róbertom Šoltom sa rozprával Miroslav Würfl.
Bravčový steak so syrovo šampiónovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bol Róbert Šolta z reštaurácie na Košickej ulici v Bratislave, ktorý dnes pripravoval bravčový steak so syrovo šampiónovou omáčkou.
Na 2 porcie potrebujeme tieto SUROVINY :
250 g bravčového karé
250 g šampiňónov
3 dcl sladkej smotany
1 cibuľu
plátkový syr
olej
jemný zemiakový škrob
soľ
a čierne korenie.
Postup:
Bravčové karé si naklepeme, osolíme, okoreníme a na horúcom oleji prudko opečieme z oboch strán. Na panvici si na oleji do zlatista osmažíme cibuľku, pridáme polovicu nakrájaných šampiňónov a krátko podusíme. Mäso si uložíme na plech, na karé položíme šampiňóny aj plátok syra a pri teplote 170°Celzia pečieme v rúre asi 10 minút. Omáčku si pripravíme v panvici s druhou polovicou šampiňónov – zalejeme smotanou, necháme prevrieť a zahustíme štipkou zemiakového škrobu.
Pri servírovaní steak polejeme omáčkou, a ako prílohu podávame americké zemiaky.
Zajtra si pripravíme kuracie prsia plnené slaninou a špenátom...