Zbojnícka pochúťka

Zbojnícka pochúťka

Tento týždeň vám ponúkame kulinárske špeciality, ktoré môžete ochutnať napríklad aj v bratislavskej reštaurácii na Košickej ulici.  S kuchárom Róbertom Šoltom sa rozprával Miroslav Würfl.

Zbojnícka pochúťka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

To bol Róbert Šolta z reštaurácie na Košickej ulici v Bratislave, ktorý dnes pripravoval Zbojnícku pochúťku.

Na 4 porcie potrebujeme: 

300 g bravčového mäsa (plece)
50 g oravskej slaniny 
50 g párkov  
50 g klobásky  
1 väčšiu cibuľu
hladkú múku
olej
soľ
čierne korenie
a trošku rasce.

Postup:

Najprv si mäso nakrájame na stredne veľké kocky. Na panvici si na oleji do zlatista osmažíme cibuľku, pridáme k nej kocky osoleného mäsa. Trošku ho opražíme, pridáme oravskú slaninu aj klobásu.  Túto zmes dusíme na miernom ohni asi  30 minút, podlievame vodou, pridáme nakrájané párky a zahustíme hladkou múkou. Zmes necháme ešte 15 minút prevariť - dochutíme soľou, rascou a čiernym korením. Ako prílohu podávame varené zemiaky.

Zajtra si pripravíme bravčový steak so syrovo šampiónovou omáčkou.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame