Tento týždeň vám ponúkame kulinárske špeciality, ktoré môžete ochutnať napríklad aj v bratislavskej reštaurácii na Košickej ulici. S kuchárom Róbertom Šoltom sa rozprával Miroslav Würfl.
Zbojnícka pochúťka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bol Róbert Šolta z reštaurácie na Košickej ulici v Bratislave, ktorý dnes pripravoval Zbojnícku pochúťku.
Na 4 porcie potrebujeme:
300 g bravčového mäsa (plece)
50 g oravskej slaniny
50 g párkov
50 g klobásky
1 väčšiu cibuľu
hladkú múku
olej
soľ
čierne korenie
a trošku rasce.
Postup:
Najprv si mäso nakrájame na stredne veľké kocky. Na panvici si na oleji do zlatista osmažíme cibuľku, pridáme k nej kocky osoleného mäsa. Trošku ho opražíme, pridáme oravskú slaninu aj klobásu. Túto zmes dusíme na miernom ohni asi 30 minút, podlievame vodou, pridáme nakrájané párky a zahustíme hladkou múkou. Zmes necháme ešte 15 minút prevariť - dochutíme soľou, rascou a čiernym korením. Ako prílohu podávame varené zemiaky.
Zajtra si pripravíme bravčový steak so syrovo šampiónovou omáčkou.