Moravská cibulačka

Moravská cibulačka

Aj posledný recept tohto týždňa nám prinesie šéfkuchár brnenského výstaviska Radek Bušina. Bude to moravská cibulačka, polievka na všedné i slávnostné príležitosti. Zaujímal sa o ňu Michal Herceg.

Moravská cibulačka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na moravskú cibulačku potrebujeme precedený vývar z hovädzích kostí, cibuľu, koreňovú zeleninu, slaninu, soľ, polievkové korenie. Vývar varíme dve až tri hodinky. Do precedeného vývaru pridáme na hrubo nakrájanú cibuľu. Pridáme na jemno nakrájanú koreňovú zeleninu, dochutíme soľou, čiernym korením a drvenou rascou, krátko povaríme. Podávať môžeme s chlebom nakrájaným na kocky.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame