Recept, ktorý si vypočujete dnes, môžete využiť už tento víkend. Počas celého týždňa sme pripravovali tekvicové jedlá, z ktorých môžete hravo zostaviť víkendové menu. Jeho vrcholom bude lahôdka, o ktorej Ivete Pospíšilovej porozprával kuchár, autor publikácií a podnikateľ Tomáš Repáš z Piešťan.
Tekvicový dezert Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: tekvicu, maslové sušienky, kakao, maslo, citrónovú šťavu, šľahačku na šľahanie, práškový cukor, mascarpone a želatínu.
Postup: Keksy na jemno rozdrvíme a zmiešame s maslom. Pridáme kakao, aby sme dezert zafarbili. Zmes rozprestrieme do tortovej formy, jemne utlačíme a pri 160 stupňoch zapečieme asi 10 minút, aby sa všetko spojilo. Očistíme tekvicu a dáme ju upiecť. Potom ju jemne rozmixujeme a dochutíme citrónovou šťavou a práškovým cukrom. Tekvicové pyré necháme dôkladne vychladnúť, aby sa nezrazilo so šľahačkou. Vyšľaháme šľahačku, roztopíme želatínu a pospájame všetky tri suroviny dohromady. Vznikne lahodný krém, ktorý treba ochutnať, aby sme práškový cukor pridali v primeranom množstve podľa chuti tekvice a svojho vkusu. Vylejeme na upečený korpus a necháme v noci stuhnúť. Pekne dozdobíme a môžeme servírovať. Vhodné sú tekvicové čipsy, ktoré si predvaríme a usušíme.