Jelenie medailóniky na šípkovej omáčke s pečenou tekvicou Hokkaido

Jelenie medailóniky na šípkovej omáčke s pečenou tekvicou Hokkaido

21.11.2013

Suroviny:480 g jelenejsviečkovice, 10 g soli,
Na marinádu: 0,5 g tymianu, 250 g oleja, mleté čierne korenie,
Na šípkovú omáčku: 120 g šípkového džemu, 50 ml červeného vina, 40 ml Demi - glace, 30 g masla, 1 stredne veľká tekvica, 30 g soli, 50 g olivového oleja

Postup: Jeleniu sviečkovicu umyjeme, osušíme, odblaníme, pokrájame na osem plátkov a rukami sformujeme. Pripravíme si marinádu z oleja, tymianu, čierneho mletého korenia a medailóniky v nej marinujeme 1 hodinu. Na rozpálenej panvici pri vysokej teplote medailóniky opekáme 2 – 3 minúty z každej strany, osolíme a hotové medailóniky zabalíme do alobalu .Šípky prerežeme, vyberieme jadierka a umyjeme, povaríme ich v Demi-glace, pridáme šípkový džem a víno, povaríme a nakoniec zjemníme maslom.

Celú tekvicu aj so šupkou umyjeme a osušíme. Potom ju rozpolíme, dužinu s jadierkami vyberieme a pokrájame na mesiačiky. Nasolíme a necháme 15 minút postáť. Pokvapkáme olejom a pečieme v rúre cca 20 minút. Podávame.  

Martina Rajnicová, Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera Piešťany

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame