Po celý tento týždeň drží varešku v ruke Viera Marková z Borského Mikuláša. Jej recepty sú dôkazom toho, že aj tradičné jedlá sa dajú pripravovať netradične. Presvedčila sa o tom Viera Horáková.
Karlovarská rolka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu karlovarskej rolky potrebujeme: bravčovú krkovičku, soľ, čierne korenie, mletú rascu, horčicu, cibuľu, cesnak. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou.
Plnku si pripravíme z rožkov, ktoré nakrájame na kocky a zalejeme mliekom, pridáme vajíčka, pridáme soľ, čierne korenie, trocha vegety, petržlenovú vňať trocha oleja a trocha prášku do pečiva.
Kopček takto pripravenej plnky dáme na rezeň, zrolujeme do rolády, uložíme na vymastený pekáč a vložíme do rúry. Necháme trocha zatiahnuť, na vrch naukladáme na pásiky nakrájanú cibuľu, podlejeme vývarom a necháme zapiecť
Zajtra si spolu pripravíme grilované kurča plnené ovocnou ryžou.