Lokšový trhanec s tvarohom

Lokšový trhanec s tvarohom

Čas obeda sa blíži a budeme variť. Tešiť sa môžete na Lokšový trhanec s tvarohom. Celý týždeň nám budú ponúkať svoje zaujímavé recepty sestry Dagmar Pekarová a Darina Polášová z Bratislavy. Dnes sa podelí o svoje kulinárske schopnosti Dagmar. Oslovila ju Mária Babinská.

Lokšový trhanec s tvarohom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na Lokše potrebujeme: uvarené zemiaky, ľubovoľné množstvo a k tomu potrebujeme hladkú múku. Použijeme jednu tretinu z váhy zemiakov ..
ďalšie suroviny: 250 gramov hrudkovitého tvarohu,  jedna kyslá smotana a 2 lyžice husacej masti a husacie škvarky 

Postup:
Uvaríme si zemiaky v šupke, keď sú uvarené, roztlačíme ich a zmiešame s múkou. Spracujeme cesto, aby sa nelepilo, cesto si rozdelíme na niekoľko mesnších bochníkov, ktoré rozvaľkáme na hrúbku 4 až 5 milimetrov. Natrhané alebo nakrájané lokše obaríme horúcou vodou a necháme ich oddychovať. Medzitým si tvaroh zmiešame so soľou, zvaríme smotanu s dvoma lyžicami husacej masti. Keď už sú lokše hotové, položíme ich na tanier, na vrch dáme solený tvaroh a to zalejeme smotanou s husacou masťou. A na prilepšenie dáme aj oškvarky.  

Zajtra si pripravíme Meštiansku knedľu, je to starý prešporský recept, ktorý nám prezradí Darina. 

Autorka: Mária Babinská; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame