Myjavské koblihy

Myjavské koblihy

18.11.2013

Suroviny: čerstvé alebo mrazené slivky, 1 kg zemiakov, 500 g polohrubej múky, 50 g masla, 1 vajce, 30 g droždia, 1 PL práškového cukru, soľ, papier na pečenie, vajce na potretie

 

Postup: Deň pred pečením si uvaríme zemiaky v šupke. Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na drobno na pomúčenú dosku. Pridáme ostatné suroviny(nie všetku múku) a spracujeme vláčne cesto. Zemiakové cesto redne, a tak odloženú múku ešte dosýpame. Cesto necháme podkysnúť na doske a zatiaľ si dáme na plech papier, ktorý potrieme olejom alebo bravčovou masťou. Cesto rozvaľkáme na tenko, do radu poukladáme vyutierané slivky asi 4 až 5 centimetrov od vrchu okraju cesta. Prečnievajúcim cesto slivky prekryjeme a celý rad odrežeme. Poriadne utľapkáme, odložíme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista.

Viera Hrivnáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame