Skautský chlieb

Skautský chlieb

Čo dnes pripravíme podľa posledného receptu zo skautského tábora? Dozviete sa od  Ivety Pospíšilovej a Brata K, teda Róberta Ťapušíka, šéfkuchár tábora. Prezradíme len toľko, že ho môžeme využiť aj na turistike alebo stanovačke.

Skautský chlieb Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kaplánovi Róbertovi Ťapušíkovi sa nikdy nestalo, aby nekvasený chlieb musel pri svätej omši nahrádzať, lebo ako povedal Ivete Pospíšilovej, sú veci, na ktoré si treba dávať obzvlášť „bacha.“ Jednoduchý recept na Skautský chlieb nájdete na webovej stránke Rádia Regina Západ v sekcii Kulinárium. Od pondelka budeme variť s Tatianou Šuškovou a modranskými vinármi.
Potrebujeme: polobrubú múku, soľ, malé množstvo korenia alebo byliniek a vodu.
Postup: Vytvoríme si konzistentné cesto, z ktorého vytvarujeme valček. Na spôsob trdelníka ho namotáme na hrubšiu palicu, následne toto cesto nad ohňom opekáme. Najlepšie v pahrebe, trvá to asi 20 minút. Chrumkavý chlebík možno použiť k akejkoľvek inej potrave, pečenému mäsu, či špekáčikom alebo nátierke, ktorú si nesieme na túre v batohu.

Autorka. Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame