Zapekané šunkové fliačky

Zapekané šunkové fliačky

Nielen kuchári v skautskom tábore, ale isto všetci, ktorí si potrebujú uvariť rýchly pokrm, ocenia výhody variácií receptov z cestovín. Róbert Ťapušík, ktorý týždeň šéfoval kuchyni v tábore skautov zo Serede, kde je aj kaplánom, po špagetách pripravil iné cestoviny. Recept prezradil Ivete Pospíšilovej.

Zapekané šunkové fliačky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujeme si recept na Zapekané šunkové fliačky.
Potrebujeme: cestovinové fliačky, bravčový bôčik, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, oškvarková masť, mlieko, vajíčka,  hlávkový šalát.
Postup:  Umytý bravčový bôčik uvaríme do mäkka. Nakrájame ho na malé kocky alebo plátky. Osobitne v osolenej vode uvaríme  cestoviny. Scedíme a prepláchneme. Mierne osolíme, pridáme korenie, muškátový oriešok a trochu masti, aby sa neprilepili. Premiešame s tretinou bôčiku a položíme do vymasteného pekáča. Posypeme zvyškom bôčiku a pečieme. Podávame s hlávkovým alebo zeleninovým šalátom.
Recept nájdete aj na webovej stránke Rádia Regina v sekcii Kulinárium.
Zajtra si o tomto čase pripravíme posledný z piatich receptov zo skautskej kuchyne – skautský chlieb.

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame