Špagety s boloňskou omáčkou

Špagety s boloňskou omáčkou

V receptoch zo skautského tábora dnes skaut Brat K, teda seredský kaplán Róbert Ťapušík, šéfkuchár tábora, siahol po cestovinách. Tie sú nielen trvanlivé, ako vysvetlil Ivete Pospíšilovej.

Špagety s boloňskou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Skauti počas pobytu v tábore jeden deň aj poznávajú a zbierajú liečivé bylinky. Z tých sa však v kuchyni nevarí, využívajú sa už sušené.  Zopakujme si teda dnešný recept.
Potrebujeme: špagety, rastlinný olej, soľ, bylinky, paradajky, tvrdý syr, šunku, kečup, mleté korenie.
Postup: špagety si uvaríme  takmer do mäkka v dostatočnom množstve vody. Starostlivo ich opláchneme, necháme odkvapkať a premastíme olejom. Šunku pokrájanú na drobné kocky opražíme na oleji, taktiež paradajky, pridáme kečup a a soľ. Túto zmes miešame a krátko povaríme.  Omáčku pridáme na špagety, posypeme postrúhaným tvrdým syrom a prevoniame bylinkami.
Aj dnešný recept nájdete na webovej stránke Rádia Regina Západ v sekcii Kulinárium.
Zajtra budeme v skautskej kuchyni pripravovať zapekané šunkové fliačky.

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame