Jemné kuracie rizoto so šampiňónmi

Jemné kuracie rizoto so šampiňónmi

Dnes sa začína školský rok a tak isto ešte v nás rezonujú aj prázdninové dni. Isto aj niektorí z vás zažili počas tých uplynulých skautský tábor. Či už ako rodičia alebo starí rodičia účastníkov, alebo organizátori, či pomocníci. Potom určite viete, že varenie v takomto tábore v prírode má svoje špecifiká. V tomto týždni budeme variť podľa skautských receptov s Róbertom Ťapušíkom. Kaplán v rimskokatolíckej farnosti v Seredi varil tamojším skautom v tábore v Plaveckom Mikuláši. Štýl varenia prezradil Ivete Pospíšilovej. 

Jemné kuracie rizoto so šampiňónmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V podmienkach skautského tábora Róbert Ťapušík uprednostňuje dlhozrnnú ryžu pred guľatou lúpanou.

1 kilogram čistej  kuracej svaloviny, 150 gramov cibule, 150 gramov oleja, 200 gramov šampińónov, 100 gramov masla, 200 gramov sterilizovaného hrášku bez nálevu, 100 gramov sterilizovanej mrkvy bez nálevu, soľ, dlhozrnnú ryžu a  tvrdý syr na posypanie.
Postup:  Očistené, opláchnuté a na jemné plátky nakrájané šampiňóny osmažíme na masle a pridáme umytú sterilizovanú zeleninu – hrášok a mrkvu. Prelejeme vodou alebo slepačím vývarom a krátko podusíme. Pridáme kuraciu svalovinu a podľa potreby prisolíme. Miešame a znova dusíme. Túto zmes zmiešame s vychladnutou alebo horúcou ryžou, ktorú si pripravujeme zvlášť dusením. Na tanieri ozdobíme čerstvou zeleninou a strúhaným syrom.

Zajtra budeme pripravovať skautské fašírky so zemiakovým šalátom.

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie 13:34

Práve vysielame