Tento týždeň vám ponúkame kulinárske lahôdky z ružinovského hostinca neďaleko Štrkoveckého jazera. Dnešný recept môže byť tipom pre tých, ktorí sa chcú zdravo stravovať, pretože jeho základ tvorí ryba. So zástupcom šéfkuchára Petrom Kadlečíkom nahrával Miroslav Würfl.
Treska s cviklou a feniklom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
150 g filet z tresky bez kože
150 g uvarenej cvikly
100 g masla
fenikel 150 g
citrónovú šťavu
na dochutenie soľ a korenie
Postup:
Uvarenú cviklu rozmixujeme na kašu, dochutíme soľou a korením. Na panvici rozpustíme maslo, do nej položíme filet z tresky, ktorý osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a opekáme ho z oboch strán asi 3 minúty. Fenikel si rozkrojíme na štvrtiny a dáme do predhriatej rúry upiecť na 10 minút pri teplote 180 °C... Keď už je ryba opečená, dáme ju na tanier na 2 minúty odstáť. Do panvice pridáme cviklové pyré – dochutíme ho soľou, citrónovou šťavou, prehrejeme a hneď podávame s treskou a opečeným feniklom. Všetkým poslucháčom želáme dobrú chuť !!