Bravčová panenka plnená šampiňónmi

Bravčová panenka plnená šampiňónmi

Tento týždeň vám ponúkame kulinárske špeciality, ktoré môžete ochutnať napríklad aj  v bratislavskom hostinci na Zálužickej ulici.  Čo si pripravíme práve dnes,  zisťoval  Miroslav Würfl  u zástupcu šéfkuchára Petra Kadlečíka.   

Bravčová panenka plnená šampiňónmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

          

Potrebujeme:

150 g očistenej panenky
šampiňóny 60 g
1 vetvičku tymiánu
štvrť čili
a štipku soli 


Postup:

Panenku si jemne vyklepeme na rezeň, osolíme a dáme na bok... Na rozpálenej panvici opečieme 60 g nakrájaných šampiňónov, pridáme tymián, soľ, na jemno nakrájané  čili  a všetko to orestujeme.  Panenku naplníme  tak, že túto zmes dáme do stredu rezňa, zabalíme ho a v panvičke ho opekáme 3 až 4 minúty z každej strany.. Ak chceme aj šťavu, rezeň môžeme podliať troškou kuracieho alebo zeleninového vývaru.  Podávame ho s varenými zemiakmi.  Všetkým poslucháčom želáme dobrú chuť !!
Zajtra si pripravíme cestoviny s divinou. 

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame