Taglietelle

Taglietelle

Tento týždeň vám ponúkame recepty z bratislavského hostinca neďaleko Štrkoveckého jazera. Dnešný recept bude možno trochu netradičný, ale držíme sa zásady, že aj naše gazdinky sa chcú stravovať zdravo a chutne. Hlavnú úlohu v ňom zohrajú široké rezance, známe najmä z talianskej kuchyne.  So zástupcom šéfkuchára Petrom Kadlečíkom sa rozprával Miroslav Würfl.    

Taglietelle Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko Peter Kadlečík  z bratislavského hostinca, ktorý dnes pripravoval  taglietelle s prosciuttom a feniklom. V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať: 

1 liter vriacej vody
100 g cestovín, resp. širokých rezancov (tagliatelle)
3 lístky šalvie
štvrť čili
maslo  50 g
prosciutto  na plátky   100 g
mozzarela  100 g
fenikel 100 g
olej
na dochutenie soľ


Postup:

Do vriacej vody si dáme variť cestoviny, medzitým na rozpálenej panvici opražíme na kocky nakrájané prosciutto, pridáme šalviu, fenikel a čili... Podlejeme troškou vody z cestovín a necháme chvíľu prevariť. Uvarené cestoviny scedíme, pridáme ich do tejto zmesi a pridáme aj 50 gramov masla, ktoré necháme rozpustiť.  Mozzarelu  obalíme prosciuttom, opečieme z oboch strán na panvici alebo na grile.  Servírujeme tak, že na tanier dáme cestoviny a mozzarelu  až navrch. Jedlo môžeme ozdobiť plátkami čerstvej šalvie alebo petržlenovou vňaťou.  Všetkým poslucháčom želáme dobrú chuť !!

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame