ME vo futbale 21 ročných
ME vo futbale 21 ročných

Lazaňové rolky

Lazaňové rolky

Niekoľko druhov syra a ešte viac druhov zeleniny. To je v skratke dnešný recept na lazaňové rolky. Ponúkne nám ho autorka kuchárskych kníh z Považskej Bystrice Katarína Beranová.

Lazaňové rolky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na chutné lazaňové rolky Kataríny Beranovej  potrebujeme: približne dvanásť širokých lazaňových slížov, dve vajcia, 250 g jemného tvarohu, 250 g postrúhanej mozzarely, 200 g postrúhaného ementálu, pol pohára postrúhaného syru parmagiano regiano, soľ, mleté čierne korenie, dva-tri hrnčeky posekanej zeleniny, napríklad špenátu, brokolice, hríbikov, rajčín, cukety. nezabudnime ani na štvrť pohára nasekanej petržlenovej vňate, pažítky a čerstvej bazalky. Napokon ešte 320-500 g dochutenej rajčinovej omáčky. A teraz postup. Do väčšej misky kombinujeme tvaroh, syry, vajcia, bylinky, soľ, čierne korenie. Dobre premiešame a dochutíme.  V ďalšej miske máme pripravenú posekanú zeleninu podľa výberu a chuti. Na pripravené široké slíže najprv natrieme rovnomerne masu zo zmiešaných syrov a byliniek, pridáme vrstvu zeleniny z druhej misky rovnomerne cez každý slíž a potom slíže pekne zrolujeme. Rolky uložíme vedľa seba do pripravenej zapekacej misy. Na vrch vylejeme polovicu rajčinovej omáčky a na to môžeme postrúhať parmezán alebo zvyšok mozzarely. Rolky dáme zapiecť do rúry približne na 30-40 minút. Po dopečení ešte posypeme posekanou čerstvou bazalkou.

Autor: michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay11

Živé vysielanie 21:24

Práve vysielame