Suroviny:
Na korpus potrebujeme 90 g kryštálového cukru, 3 vajcia, 3 PL oleja, 70 g hladkej múky a 20 g kakaa.
Na jablkový puding: 1 kg jabĺk, 100 g kryštálového cukru, 100 ml vody na podliatie, 2 vanilkové pudingy a 200 ml vody.
Na krém mascarpone potrebujeme 250 g mascarpone, 1 vanilkový cukor, 1-2 PL práškového cukru, 5-6 PL vaječného likéru, 250 ml smotany na šľahanie a 1ks stužovača.
Postup:
Bielka vyšľaháme do tuha, potom za stáleho miešania pridávame cukor a dobre prešľaháme. Za stáleho miešania pridávame po jednom žĺtku striedavo s olejom. Nakoniec primiešame preosiatu múku s kakaom a pečieme na 175 stupňov približne 20 minút. Očistené jablká nakrájame na menšie kúsky, pridáme cukor, podlejeme vodou a varíme do mäkka.
Pudingové prášky rozmiešame vo vode a za stále miešania pridávame do vriaceho jablkového pyré. Necháme chvíľu vychladnúť, nalejeme na korpus a vložíme do chladničky. Na vychladnutý puding natrieme mascarpone, šľahačku vyšľaháme so stužovačom a vanilkovým cukrom
Mascarpone zmiešame ručne s práškovým cukrom a vaječným likérom. Túto zmes potom pridávame do vyšľahanej smotany so stužovačom postupne po lyžiciach a všetko jemne premiešame. Opatrne natrieme na vychladený jablkový puding a dáme do chladničky. Nakoniec môžeme tortu ozdobiť šľahačkou alebo škoricou.