Cícer s tenkými rezancami

Cícer s tenkými rezancami

Je pravda, že strukoviny sú obľúbené v jedálničku mnohých z nás. Ukrývajú v sebe mnoho vláknin, ktoré sú prospešné pre naše trávenie a umožňujú nám zbaviť sa viacerých žalúdočných problémov. Spomedzi nich však vyniká cícer. Má výborné účinky na naše zdravie. Hovorí sa mu „rímsky hrach“, nazýva sa tak preto, lebo svojim tvarom pripomína spomínanú potravinu, ibaže má väčší rozmer a je vraj pochúťkou Talianov. Cícer je veľmi ľahko stráviteľný a zároveň nenafukuje. Márii Babinskej tentoraz povedala Ľubica Radimská zo Slovenskej nadácie srdca recept na cícer s tenkými rezancami. 

Cícer s tenkými rezancami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme 50 gramov suchého cíceru alebo ak je už namočený tak 120 gramov, 250 gramov cestovín, najlepšie dlhých tenkých rezancov, 3 umyté a vykostené sardely, 3 cibule, jeden strúčik cesnaku, jedna vetvička rozmarínu, viazanička petržlenovej vňate, feferónka, 2 lyžice paradajkového pretlaku, jedna kocka zeleninového bujónu, 3 lyžice extra panenského olivového oleja. 2 lyžice zeleninového vývaru.

Autorka: Mária Babinská; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame