V poslednom z receptov z domácej záhradky Zuzany Polákovej opäť využijeme cuketu. Tentokrát to budú lievance. S nadšenou propagátorkou zdravých jedál nás ich naučí pripravovať Iveta Pospíšilová.
Cuketové lievance Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 1cuketu, 4 vajcia, 4 lyžice mlieka,4 lyžice hrubej múky, 4 lyžice nastrúhaného tvrdého syra, soľ, korenie.
Postup: Cuketu si nastrúhame a zasolíme. Necháme pol hodinu odstáť, aby vyšla nadbytočná voda. Dobre vyžmýkame a spravíme si cestíčko. Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme so soľou a čiernym korením. Pridáme mlieko, hrubú múku a syr. Zmiešame s bielkami a do toho primiešame cuketu. Rozohrejeme si panvicu, pridáme trošku oleja a lyžičkou si urobíme malé lievance.
Toto jedlo môžeme jesť za tepla i za studena so šalátom.