Cuketová pizza

Cuketová pizza

V tomto týždni so Zuzanou Polákovou pripravujeme jedlá z ľahko dostupnej zeleniny. Je totiž poruke v rodinnej záhrade. Cuketu, ktorá má teraz hlavnú sezónu, dokáže využiť na mnoho spôsobov. Ivete Pospíšilovej prezradila ďalší z nich.

Cuketová pizza Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujme si recept na cuketovú pizzu.
Potrebujeme: 1 veľkú cuketu, 2 celé vajcia, 1 strúčik cesnaku, 15 dkg strúhaného syra, paradajky, papriku, šunku, kečup, soľ.
Postup:  Cuketu nastrúhame a dobre zasolím a necháme ju asi 30 - 45 minút odstáť, aby pustila šťavu.  Potom ju dáme na sitko a dobre vytlačíme. K cukete pridáme vajcia, pretlačený strúčik cesnaku a syr. Zmes zmiešame a dáme ju na plech, ktorý vystelieme papierom. Dáme na 10 minút zapiecť do trúby. Keď sa hmota začne sťahovať, vytiahneme z trúby a na vrch dáme rôzne ingrediencie podľa chuti. Potrieme kečupom a položíme paradajky, papriku, šunku. Na vrch nastrúhame syr a dáme zapiecť. Ak si cuketu dáme v lete nastrúhanú zmraziť, môžeme si pizzu pripravovať aj v zime.
Zajtra si pripravíme cuketové lievance.

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame