Zapekané strúčky

Zapekané strúčky

Vo včerajšom Kulináriu sme sa od Zuzany Polákovej z Kostolnej-Záriečia dozvedeli, že pod pojmom stručky má na mysli mladé fazuľové struky. Recepty na jedlá zo surovín z jej záhrady sa ňou v tomto týždni učí Iveta Pospíšilová. Dnes budú stručky zapekať.

Zapekané strúčky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujeme si recept na ďalšie letné jedlo z fazuľových strukov.
Potrebujeme: 30 dekagramov zelených fazuľových strukov,1 cibuľu,5 paprík, feferónky, 6 paradajok, 4-6 vajec, 1 nožičku klobásy, kečup, tvrdý syr, soľ, olej alebo bravčovú masť.
Postup: Podobá sa príprave leča. Na oleji alebo masti speníme cibuľu. Pridáme nakrájanú papriku, paradajky, trochu predvarené fazuľové struky. Všetko spolo podusíme, pridáme klobásu a kečup. Ešte podusíme, aby vznikla hustejšia konzistencia. Osolíme a vylejeme do zapekacej misky. Do zmesi vlejeme celé vajcia. Na vrch nastrúhame syr a dáme asi na 30-40 minút zapiecť.  Zapekané stručky podávame s chlebom alebo zemiakmi.
Zajtra si o rovnakom čase pripravíme cuketový koláč.
 


Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame