Vysmážané strúčky

Vysmážané strúčky

Záhradky i trhoviská nám v týchto dňoch ponúkajú bohaté množstvo zdravých surovín na prípravu chutných a ľahkých jedál. Tento týždeň sa vyberieme do Kostolnej – Záriečia v okrese Trenčín, kde už 33 rokov žije rodáčka zo Štôle  vo Vysokých Tatrách Zuzana Poláková. K rodinnému domu patrí aj záhradka, kde pestuje rôzne druhy zeleniny. Recepty do Kulinária prezradila Ivete Pospíšilovej. 

Vysmážané strúčky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujme si zaujímavý letný recept.
Potrebujeme: Zelené fazuľové struky, 30 dekagramov šunky – najlepšie obdĺžnikovej, 4 vajcia, 4 lyžice mlieka,4 lyžice hrubej múky, 4 lyžice nastrúhaného tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie, olej.
Postup:  Celé fazuľové struky varíme asi 10 – 15 minút v slanej vode. Pripravíme si balíčky zo šunky a strukov. Do 2 plátkov šunky vložíme 3-4 uvarené struky, zvinieme a spojíme špáradlom. Pripravíme si cestíčko: Vaječné bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme so štipkou soli a korenia. Postupe pridáme mlieko, hrubú múku a strúhaný syr. Zamiešame a do tejto hmoty zľahka zašľaháme sneh z bielkov. Namáčame do nej balíčky šunky a strúčkov a vysmážame na oleji. Keď sa začnú z jednej strany do zlatista červenať, otočíme a jedlo je hotové. Výborne chutí so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom. Vysmážané strúčky možno konzumovať za tepla i studena.
Zajtra pri fazuľových strúčkoch ešte ostaneme a pripravíme si zapekané s rôznymi inými druhmi zeleniny.

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame