Naše tohto týždňové varenie zakončíme koláčom. A aký koláč to bude? Na to sa už pýta Michal Herceg.
Babičkin jablčník Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na babičkin jablčník potrebujeme: 50 deka polohrubej múky, v mlieku rozrobenú kocku droždia, dve lyžice bravčovej masti, dve lyžice krištáľového cukru a trochu soli. Zmes vytvarujeme na bochníček, ktorý rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme. Na jednu časť dáme nastrúhané jablká, ktoré znovu posypeme trochou krištáľového cukru, troškou vanilkového cukru a škoricou, podľa sladkosti jabĺk. Túto prvú časť koláča položíme na plech vymastený olejom a posypaný múkou. Rozvaľkáme aj druhú časť cesta. Priložíme ju na jablčník. Popicháme ho vidličkou. Pečieme cca 20 minút pri teplote 170 stupňov.