Výdatné slovenské zemiačky

Výdatné slovenské zemiačky

Cesta nasledujúceho receptu až k vám, poslucháčom rádia Regina, bola kľukatá. Posúďte sami. So Zuzanou Šilonovou varil Michal Herceg.

Výdatné slovenské zemiačky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Výdatné slovenské zemiačky si pripravíme takto: Zemiaky si najprv uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pripravujeme ich podobne ako francúzske zemiaky, ale  v bezmäsitej verzii vrstvíme zemiaky s mäkkým taveným syrom, bryndzou a prípadne aj tvarohom. Celé to zalejeme zmesou kyslej smotany, vajíčka, pridáme trošku vegety, červenej papriky a soli. Napokon zapečieme v rúre na 20-30 minút. Dobrú chuť!
Zajtra si pripravíme Zuzkine kuracie rezne.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame