Aj dnes si uvaríme niečo zdravé a zároveň aj veľmi chutné. Bude to polievka, kde bude „hrať prím“ cvikla. Recept nám ponúkla Ľubica Balážová z Trnavy, ktorá je poradkyňa pre zdravé stravovanie. Márii Babinskej najskôr povedala prečo je dôležitá polievka.
Cviklová zaľúbená polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Čo potrebujeme na Cviklovú zaľúbenú polievku
Pol kilogramu cvikle, štvrť kilogramu mrkvy, 1 - 2 cibule, 1- 2 bobkové listy, 5 – 6 klinčekov alebo hviezdičku badiánu, pol čajovej lyžičky cesnakovej soli. Dve čajové lyžičky umeoctu, dve čajové lyžičky jablčného octu, kúsok riasy wakame, a jeden liter vody.
Postup:
Vodu aj s riasou Wakame, ktorú kúpime v akomkoľvek obchode so zdravou výživou a spolu s korením necháme zovrieť. Potom pridáme na rezance nakrájanú zeleninu, soľ a varíme polievku 12 – 15 minút. Rozmixujeme ju a môžeme ju zahustiť napríklad ryžovou múkou alebo uvarenou obilninou. Po vypnutí ochutíme umeoctom a jablčným octom a na tanieri ju ozdobíme rastlinnou smotanou.
Zajtra si pripravíme cirokotto s brokolicou a tempehom.