Zaujímate sa o zdravý životný štýl? Rozhodli ste sa zmeniť stravovacie návyky? Tak možno práve tento týždeň vám dáme niekoľko tipov. Celý čas budeme variť s Ľubicou Balážovou z Trnavy, poradkyňou pre zdravú výživu, ktorá robí aj kurzy zdravého varenia. Tejto problematike sa venuje viac ako 28 rokov. Prečo sa na to dala, to už povedala Márii Babinskej.
Slnečnicová nátierka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Čo potrebujeme na slnečnicovú nátierku:
Jedna polievková lyžica kvalitného teplo - stabilného oleja, napríklad slnečnicový alebo ryžový, avokádový alebo sezamový, ďalej polievková lyžica kvalitnej horčice, šálka slnečnicových semienok, 2 čajové lyžičky kvalitnej fermentovanej sójovej omáčky, pol šálky pražených pšeničných klíčkov, ak ich nemáme tak môžeme použiť jemné ovsené vločky s klíčkami, prípadne mleté orechy a ešte potrebujeme 2 veľké cibule.
Postup:
Nasucho si opražíme semienka, ak chceme hladkú nátierku, tak ich rozomelieme všetky, ak chrumkavú tak polovičku z nich si odložíme. Na oleji si popražíme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme pšeničné alebo iné klíčky, potom to vypneme a vmiešame semienka. Ochutíme horčicou a kvalitnou sójovou omáčkou. Ak chceme nátierku odľahčiť, tak tam dáme nastrúhanú mrkvu, petržlen, prípadne zeler alebo kaleráb.
Zajtra si uvaríme cviklovú zaľúbenú polievku.