Pórová polievka

Pórová polievka

Tento týždeň vám ponúkame tesárske recepty - sú to špeciality z obce Tesáre v topoľčianskom kraji. S miestnou gazdinkou  Lenkou Bagovou sa v kuchyni kultúrneho domu rozprával  Miroslav Würfl.

Pórová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

SUROVINY:

pór
smotana kyslá
smotana šľahačková
bujón
mlieko
hladkú múku na zahustenie
cesnak  2  strúčiky
soľ


POSTUP: 
Do trojlitrového hrnca si nalejeme asi 0,5 litra vody, nasypeme asi dve hrste nakrájaného póru, pridáme kocku bujónu – všetko sa to rozvarí. Ak sa voda odparí, tak môžeme trocha doliať. Ponorným mixérom si zmes rozmixujeme a vo vedľajšej nádobke si rozhabarkujeme  obe smotany, mlieko s jednou lyžicou hladkej múky.  Túto zmes vylejeme do rozmixovaného póru, dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou alebo troškou vegety  a polievka je hotová. Podávame s krutónmi – teda s kockami opečeného chlebíka...

Zajtra si pripravíme ďalšiu špecialitu z obce Tesáre, budú to burgyňové kabáče...


Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame