Morčacie stehná a krídla so šalátom

Morčacie stehná a krídla so šalátom

Tento týždeň vám ponúkame špeciality z obce Tesáre v topoľčianskom kraji. Začali sme úhrabkami a hacafrcovou polievkou, dnes pokračujeme jedlom, ktoré si vraj voľakedy pripravovali aj naše prababky. Miroslav Würfl pri svojej návšteve tejto obce oslovil miestnu gazdinku, Renátu Uhlárovú:

Morčacie stehná a krídla Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

SUROVINY:
morčacie dolné stehná a krídla
olej 
suché biele víno
koreniny
cesnak  2 strúčiky
soľ

NA ŠALÁT  POTREBUJEME:
zemiaky stredne veľké  6 ks
uvarené vajíčka 6 ks
kapusta
cvikla
väčšia cibuľa  1 ks
horčica
majonéza
vegeta


POSTUP: 
Stehná a krídla si naložíme do pekáča, zalejeme ich v pomere  1/3 oleja a 2/3 suchého bieleho vína. Čierne korenie, soľ, vegetu, worčester, drvenú rascu  a ďalšie koreniny podľa chuti si zmiešame s troškou oleja a mäso dobre potrieme a postupne prevraciame – môžeme ho aj dva dni takto marinovať. Dáme piecť do rúry pri teplote 180°C,  pekáč nezakrývame, víno sa odparí a pečieme dovtedy, kým mäso úplne nezmäkne.  Ako prílohu môžeme podávať majonézový alebo kapustovo-cibuľovo -cviklový  šalát..

Dnes to teda bolo mäsité jedlo a zajtra si pripravíme pórovú krémovú polievku  tak, ako ju varia gazdinky v obci Tesáre.

Autor: Miroslav Würfl ; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame