Karobovo-banánová raw torta

Karobovo-banánová raw torta

Kulinárium vo vegánskom štýle dnes zakončíme dezertom. Sladkosti z čerstvých surovín sú natoľko sýte, že stačí doplniť ich polievkou a obed máme hotový. V dnešnom recepte budú hrať hlavnú úlohu banán a karob. Ak vám znie tento názov záhadne, je to len iný výraz pre svätojánsky chlebík, ktorý sme kedysi aj v našich uliciach nachádzali v hojnej miere napadaný pod stromami rohovníka.  Iveta Pospíšilová získala recept na karobovo - banánovú raw tortu od Ivany Gážiovej. 

Karobovo-banánová raw torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujme si recept na vynikajúci dezert.
Potrebujeme: Na korpus, 250 gramov vlašských orechov, 15 gramov – 2 polievkové lyžice kokosového tuku, 50 gramov agávového sirupu, štipku soli a 120 gramov pohánkovej múky.
Na krém: 4 stredne veľké  zrelé banány, 50 gramov agávového sirupu, 30 gramov karobu a 55 gramov kokosovej múky.
Postup: Najskôr si pripravíme korpus. Pomelieme vlašské orechy a ak nemáme priamo pohánkovú múku, zomelieme pohánku. Presypeme do misky, pridáme soľ, agáve, kokosový tuk a rukou vypracujeme cesto tak, aby sa všetko lepilo do jednej zmesi. Poriadne ju utlačíme rukami, aby sa celá rozprestrela. Potom urobíme krém. Tri banány, karob, agáve a kokosovú múku dáme do mixéru a rozmixujeme na krém. Ten vylejeme na korpus. Tortu necháme  ideálne 4 hodiny vychladiť v chladničke a potom ozdobíme zvyšným banánom.

Od pondelka budeme s Miroslavom Wurflom pripravovať recepty z obce Tesáre.
.


Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame