Aj v dnešnom Kulináriu pokračujeme vegánskymi receptami. Tomáš Vice z jednej jedálne, ktorá sa venuje tomuto typu stravy, prezradil Ivete Pospíšilovej recept na Tempehový stroganov.
Tempehový stroganov
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujme si zaujímavý recept.
Potrebujeme: údený tempeh, sójovú smotanu, cibuľku, zemiaky, kvasené uhorky, cesnak, zeleninový vývar, soľ, slnečnicový alebo repkový olej, korenie.
Postup: Na oleji si do zlatista opražíme cibuľku s cesnakom. Pridáme tempeh pokrájaný na kocky, tiež na kocky pokrájame uhorky, pridáme sójovú smotanu a opečieme. Môžeme podliať zeleninovým vývarom. Smotanou jedlo zahusťujeme. Ak by sme chceli ešte hustejšiu konzistenciu, pridáme hrašku alebo bezlepkovú múku. Ako prílohu podávame opekané zemiaky.
Posledný z tohto druhu receptov bude najsladší. Zajtra si totiž pripravíme raw karobovo-banánovú tortu.