Dnes si v Kulináriu pripravíme opäť ľahký a zdravý recept. Hoci je z vegánskej kuchyne, chutiť bude zrejme všetkým, ktorí najmä v lete uprednostňujú zeleninové jedlá. Iveta Pospíšilová od kuchára Tomáša Viceho získala recept na plnené cukety na paradajkovej omáčke.
Plnené cukety Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si nenáročný recept.
Potrebujeme: cukety, paradajky, quinou, tofu, cesnak, cibuľku, vegánsky syr čedar, soľ, korenie a koreniny.
Postup: umyté cukety prekrojíme napoly a vydlabeme vnútro, ktoré použijem aj do plnky. Môžeme si ich namarinovať v cesnaku, cibuľke a červenej paprike s olejom. Touto zmesou ich potierame. Umyjeme paradajky na omáčku. Orestujeme cibuľku s cesnakom, pridáme nastrúhané tofu, vnútro z cukety osolíme, okoreníme, dochutíme koreninami. Touto plnkou cukety naplníme a zapekáme. Potom podlejeme paradajkovou omáčkou a podávame. Zajtra si pripravíme Vegánske souvlaki s tzatzikovým šalátom.