Tvarohový krém

Tvarohový krém

Dnes sa budeme s Luciou Grigovou venovať mliečnym výrobkom. Nie vždy v našej kuchyni použijeme všetko a často nám zostáva v chladničke otvorený jogurt, smotana či polovica tvarohu. Foodblogerka prezradila Márii Babinskej niekoľko tipov. 

Tvarohový krém Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Recept na Tvarohový krém od foodblogerky Lucie Grigovej.
Suroviny:
30 g čokolády a 30 ml mlieka na 120 g tvarohu alebo pri väčšom množstve - 50 g čokolády a 50 ml mlieka na 180 g tvarohu
Na ozdobenie: hoblinky čokolády, levanduľové alebo iné jedlé kvety
Postup
Mlieko zohrejte tak, aby sa v ňom dala rozpustiť čokoláda. Čokoládu v ňom rozmiešajte do hladka. Do vysokej nádoby vložte tvaroh a k nemu vlejte čokoládu rozpustenú v mlieku. Tyčovým mixérom vymiešajte do hladkej peny. Naservírujte do misky a ozdobte hoblinkami čokolády, jedlými kvetmi alebo podľa vlastnej fantázie. Podávať môžete ihneď, alebo po vychladnutí v chladničke.
Zajtra si pripravíme banánové lievance z prezretých banánov.

Autorka: Mária Babinská; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame