Bravčove koleno z českej krčmy

Bravčove koleno z českej krčmy

6.11.2013

Suroviny: 2 bravčove kolená, 2 PL medu, 2 PL sladkej sójovej omáčky, čajová lyžička sušeného cesnaku, majorán, 1 PL kremžskej horčice, 1 PL korenia gyros, 1 bujón

 

Postup: Kolená varíme asi hodinu do polomäkka. Po vychladnutí poobkrajujeme od kosti. Z každého kolena získame asi 8 kúskov mäsa, ktoré nechávame aj s kožou. Všetky suroviny okrem bujónu zmiešame v miske a následne zmiešame s mäsom. Necháme odstáť na chladnom mieste najlepšie do druhého dňa. Potom mäsa uložíme na plech a zalejeme bujónom, ktorý sme rozpustili v 2 dcl vriacej vody. Prikryté alobalom pečieme v rúre pri teplote 160 stupňov 2 hodiny. Mäso je hotové keď sa koža rozpúšťa a mení na rôsol. Podávame s čerstvým chlebom a pochutinami ako chren, horčica, baranie rohy atď.

Zuzana Huďová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame