Pór so pšenom

Pór so pšenom

Dnes si uvaríme výživné vegetariánske jedlo - pór so pšenom, prípadne špargľu so pšenom. Táto kombinácia  nielenže nasýti, ale aj obsahuje prospešných látok. S Dašou Ostertágovou varí Beáta Repíková.  

Pór so pšenom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 

140 g póru,  3 dl vody, 2 lyžice  pšena,  5  lyžíc  vody,  petržlen  zelenú vňať a 20 g tuku.

Postup: 

Pór očistíme, dáme variť do horúcej vody so zelenou petržlenovou vňaťou do mäkka. Scedíme, roztlačíme, polejeme trochou rozpusteného tuku či olivovým olejom. Podávame s duseným pšenom. Namiesto póru môžeme uvariť špargľu, tak, že ju dobre očistíme a zviažeme.

Zajtra  si pripravíme falošnú hovädziu polievku.    

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame