Dnes si uvaríme výživné vegetariánske jedlo - pór so pšenom, prípadne špargľu so pšenom. Táto kombinácia nielenže nasýti, ale aj obsahuje prospešných látok. S Dašou Ostertágovou varí Beáta Repíková.
Pór so pšenom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
140 g póru, 3 dl vody, 2 lyžice pšena, 5 lyžíc vody, petržlen zelenú vňať a 20 g tuku.
Postup:
Pór očistíme, dáme variť do horúcej vody so zelenou petržlenovou vňaťou do mäkka. Scedíme, roztlačíme, polejeme trochou rozpusteného tuku či olivovým olejom. Podávame s duseným pšenom. Namiesto póru môžeme uvariť špargľu, tak, že ju dobre očistíme a zviažeme.
Zajtra si pripravíme falošnú hovädziu polievku.