Dnes vám majster kuchár školskej jedálne v Stupave Miloš Lachkovič ponúkne recept na zeleninové jedlo. Tento týždeň spolu s ním varila Viera Horáková.
Kelové karbonátky so syrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pol kila čerstvého kelu, 1 stredne veľkú cibuľu, deci mlieka, 3vajíčka, 2 žemle, alebo rožky, strúhanku, hladká múka, cesnak, soľ, 200 gramov syra, korenie.
Pokrájaný kel sparíme na pare, pomelieme ho spolu s cibuľkou a žemľou, namočenou v mlieku. pridáme vajíčka, hladkú múku, soľ, korenie, na malé kocky pokrájaný syr, cesnak a zahustíme strúhankou.
Vytvarujeme karbonátky, ktoré obalíme vo vajíčku a strúhanke. Vypražíme na oleji.
Želáme vám dobrú chuť