Kvalitné suroviny, dobré kuchárske náradie a láska k tomu, čo robím, to je tajomstvo dobrej kuchyne. O tom, že kvalitne a zdravo sa môžete najesť aj v školskej jedálni vás tento týždeň presviedča uznávaný majster kuchár Miloš Lachkovič, ktorý varí v Základnej škole v Stupave. Asistovala mu Viera Horáková
Bravčové na horčicovej omáčke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pol kila vykosteného karé, 1 a pol deci oleja, polievková lyžica hladkej múky, 1 cibuľa, 3 polievkové lyžice horčice, mleté čierne korenie, soľ, 1 smotana na šľahanie, muškátový orech, plátok masla.
Bravčové rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, opečieme a uložíme do nádoby, ktorú prikryjeme. Na panvici vo výpeku opražíme cibuľku, pridáme horčicu a hladkú múku, podlejeme vodou, alebo vývarom, pridáme šľahačku, krátko povaríme, precedíme a dochutíme muškátovým orieškom a soľou. Zjemníme maslom.
Zajtra si pripravíme kelové karbonátky so syrom