Važecká pochúťka

Važecká pochúťka
Tento týždeň nám majster kuchár Miloš Lachkovič zo Základnej školy v Stupave pripravuje jedlá, na ktorých si pochutnávajú malí stravníci v tamojšej školskej jedálni. O tom, že sú to jedlá kvalitné a chutné sa presvedčila aj Viera Horáková:

Važecká pochúťka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na prípravu važeckej pochúťky potrebujeme:
Pol kila bravčového stehna, 2 deci oleja, jedno vajíčko, 2 polievkové lyžice hladkej múky, majorán, 5 väčších zemiakov, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, papriku, paradajku, alebo lečo, 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku, trocha červenej papriky a deci mlieka.
Mäso pokrájame na rezančeky, cibuľu speníme na oleji, pridáme mäso a opečieme. pridáme pretlak, červenú papriku, soľ a podlejeme troškou vody. Podusíme. Pri dáme lečo, alebo čerstvé paradajky, papriku a dovaríme.  
Važecká pochúťka , to je vlastne mäso v placke, ale nepochybujem o tom,  že dobré zemiakové placky si každá gazdinka vie pripraviť.
Zajtra vám ponúkneme recept na bravčové mäso na horčicovej omáčke



Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame