Dnes o jedenástej hodine sa na Primaciálnom námestí v Bratislave Špargľovými dňami otvára sezóna špargle na Slovensku. Aj preto si pre Vás tento týždeň pripravila v Kulináriu Rádia Regina Tatiana Šušková recepty zo špargle. A varíme so šéfkuchárom spoločnosti Sharkam Andrejom Brunom. Dnes si pripravíme so špargľou rizoto, ale trochu iné ako to, na ktoré sme zvyknutý:
Risotto z bielej a zelenej špargle Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Risotto z bielej a zelenej špargle:
250 g risotto ryže
2 L zeleninového alebo špargľového vývaru
2 ks cibule
2 dcl bieleho suchého vína
150 g zelenej špargle
150 g bielej špargle
70 g masla
70 g syru parmezánového typu
Cibuľu pokrájame na mäkko, orestujeme, pridáme ryžu. Zalejeme bielym vínom a postupne pridávame vývar. Tento proces opakujeme pokiaľ nebude ryža mäkšia – až krémovejšia. Na koniec pridáme uvarenú, na menšie kúsky pokrájanú bielu a zelenú špargľu. Pridáme maslo a parmezánový syr.