Začína sa sezóna špargle. Pre jej milovníkov dobrá správa a pre tých, ktorí túto zeleninu veľmi nepoznajú, ponúka Tatiana Šušková so šéfkuchárom Andrejom Brunom tento týždeň v Kulináriu Rádia Regina špargľové inšpirácie. Dnes to bude kombinácia ryby so špargľou.
Grilovaný sumček africky so špargľou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme 500 gramov zelenej špargle:
Zelenú špargľu ogrilujeme na olivovom oleji, pridáme trochu soli, cesnaku, čierneho korenia a štipku masla.
Pre 4 osoby potrebujeme 4 filety sumčeka afrického.
Filety ososlíme, okoreníme bielym mletým korením, opečieme z oboch strán, z každej cca 1,5 – 2 minúty. Na konci ozdobíme paradajkovým maslom, ktoré si pripravíme našľahaním sušených pokrájaných paradajok do mäkkého masla.
Príprava batatového pyré:
Na prílohu potrebujeme 500 gramov sladkých zemiakov.
Umyté bataty so šupkou zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov Celzia 35 minút. Upečené zemiaky ošúpeme, vložíme do nádoby a pri postupnom pridávaní masla zľahka vyšľaháme do podoby pyré.
Namiesto sumčeka afrického môžeme podávať napríklad aj zubáča či filet zo pstruha...
Zajtra si pripravíme špargľové rizoto.