Je kráľovnou v jarnej kuchyni a aj keď ešte na Slovensku nie je jej konzumácia bežnou záležitosťou, okrem toho, že výborne chutí, pozitívne pôsobí na náš organizmus... Špargľa. A pretože koniec tohto týždňa bude v Bratislave na Primaciálnom námestí veľké podujatie, ktoré chce propagovať konzumáciu tejto zdraviu prospešnej zeleniny medzi ľuďmi – Špargľové dni – rozhodli sme sa tento týždeň pripraviť zopár chutných pokrmov práve zo špargle. S Tatianou Šuškovou bude tento týždeň variť šéfkuchár spoločnosti Sharkam Andrej Bruna. Tohto týždňové menu otvárame špargľovým krémom:
Špargľový krém Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na Špargľový krém pre 4 osoby potrebujeme:
500 gramov bielej špargle
2 ks bielej cibule
200 ml bieleho vína
500 ml šľahačkovej smotany
500 ml zeleninového vývaru
Postup:
Na jemno pokrájanú cibuľu orestujeme na masle, zalejeme bielym vínom, zredukujeme cca 3 minúty.
Zalejeme vývarom, pridáme očistenú a pokrájanú bielu špargľu. Varíme 15 minút.
Zalejeme smotanou, ochutíme soľou a bielym mletým korením a opäť privedieme do varu.
Na koniec rozmixujeme ponorným mixérom a podávame.
Zajtra si v kulináriu pripravíme ako hlavné jedlo varenú bielu špargľu.