Dnes si pripravíme sviečkovú tak trochu netradične – na baklažáne. Recept, ktorý dnes pripravila odborníčka na výživu Daša Ostertágová s Beátou Repíkovou poteší každú návštevu.
Sviečkové rezy s baklažánom a ryžou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Dnes sme si pripravili Sviečkové rezy s baklažánom a ryžou. Tu je recept a zoznam toho čo potrebujeme:
4 bifteky zo sviečkovice, 200 g baklažánu, 200 g ryže, 4 polievkové lyžice sójovej omáčky, 4 polievkové lyžice sladkého vína, podľa chuti čerstvý alebo pomletý zázvor, horčica, soľ, olej na opečenie baklažánov a 3-4 polievkové lyžice oleja na mäso, podľa chuti 4 strúčiky rozotretého cesnaku a horčice.
Postup:
Bifteky o hrúbke asi 1 cm pokrájame na jemné rezance, potrieme zázvorom a prelejeme marinádou zo zmesi sójovej omáčky a vína a necháme v chlade asi 1 hodinu odstáť. Potom mäso na oleji prudko opečieme, pridáme zvyšok marinády z mäsa, pomiešame, necháme prejsť varom, pridáme horčicu a odstavíme.
Ako pripravíme baklažány:
Olúpeme ich, pokrájame asi na 1 cm plátky, osolíme a necháme asi 15 minút odležať aby pustili vodu (kvôli tomu že je horká), ktorú potom vytlačíme. Potom kolieska baklažánu potrieme rozotreným cesnakom a na horúcom oleji prudko opražíme.
Podávame s dusenou ryžou takto:
Na tanier alebo plochú misu dáme kôpku ryže, na ňu položíme opečené mäso a dookola obložíme opraženými kolieskami baklažánu. Podľa chuti môžeme aj nemusíme poliať mäso ľubovoľným dresingom a podávať s rôznymi zeleninovými šalátmi.
Zajtra si pripravíme ovsené lievance.