Sviečkové rezy s baklažánom a ryžou

Sviečkové rezy s baklažánom a ryžou

Dnes si pripravíme sviečkovú tak trochu netradične – na baklažáne. Recept, ktorý dnes  pripravila odborníčka na výživu Daša Ostertágová s Beátou Repíkovou poteší každú návštevu.  

Sviečkové rezy s baklažánom a ryžou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes  sme si pripravili Sviečkové rezy s baklažánom a ryžou. Tu je recept a zoznam toho čo  potrebujeme:

4 bifteky zo sviečkovice, 200 g baklažánu, 200 g ryže, 4 polievkové lyžice sójovej omáčky, 4 polievkové lyžice sladkého vína, podľa chuti čerstvý alebo pomletý zázvor, horčica, soľ, olej na opečenie baklažánov a 3-4 polievkové lyžice oleja na mäso, podľa chuti 4 strúčiky rozotretého cesnaku a horčice.

Postup:

Bifteky o hrúbke asi 1 cm pokrájame na jemné rezance, potrieme zázvorom a prelejeme marinádou zo zmesi sójovej omáčky a vína a necháme v chlade asi 1 hodinu odstáť. Potom mäso na oleji prudko opečieme, pridáme zvyšok marinády z mäsa, pomiešame, necháme prejsť varom, pridáme horčicu a odstavíme.

Ako pripravíme baklažány:  

Olúpeme ich, pokrájame asi na 1 cm plátky, osolíme a necháme asi 15 minút odležať aby pustili vodu (kvôli tomu že je horká), ktorú potom vytlačíme. Potom kolieska baklažánu potrieme rozotreným cesnakom a na horúcom oleji prudko opražíme.

Podávame s dusenou ryžou takto:

Na tanier alebo plochú misu dáme kôpku ryže, na ňu položíme opečené mäso a dookola obložíme opraženými kolieskami baklažánu. Podľa chuti môžeme aj nemusíme poliať  mäso ľubovoľným dresingom a podávať s rôznymi zeleninovými šalátmi.

Zajtra si pripravíme ovsené lievance.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame