Na Veľký piatok cirkvi veriacim kresťanom odporúčajú nielen nekonzumovať mäso, ale sa aj v jedle obmedzovať. Hlad možno podľa Mareka Kundisa prekonať alebo pitím vody, či skôr zameraním pozornosti na inú činnosť. Napríklad na čítanie literatúry a rozjímanie. Príprava dnešného obedu bude veľmi jednoduchá. Použijeme surovinu, ktorú sme u nás objavili pomerne nedávno. Recept pravoslávny kňaz prezradil Ivete Pospíšilovej.
Vyprážaný tofu rezeň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si recept na Vyprážaný tofu rezeň.
Potrebujeme:
biele tofu, vodu, múku, soľ, olej, prípadne strúhanku a ovsené vločky.
Postup:
Z vody a múky si pripravíme jednoduché cesto, v ktorom obalíme posolené tofu a vyprážame na oleji. V prípade, že tofu chceme obaliť strúhankou, najskôr ho obalíme vo vločkách, ktoré vytvoria pevný obal a potom vložíme do strúhanky.